Vattkoppor...


Japp, nu är vattkopporna här. Linus fick plötsligt feber nu på eftermiddagen och några timmar senare fick jag plötsligt syn på en röd prick på hans rygg. Det behövdes inte så himla mycket vidare undersökning för att inse att han har flera vätskefyllda blåsor på överkroppen och i ansiktet - vattkoppor! Det har cirkulerat på dagis stora delar av hösten. Det har inte blivit någon sån där dunderspridning så att alla blivit sjuka, men det har varit någon här och någon där som varit hemma och varit prickig, så på ett sätt är det ju bara skönt att det till sist är dags här hemma också. Men lite nervös är jag allt, eftersom det verkar så himla olika hur hårt de drabbar olika barn och eftersom jag inte har någon erfarenhet av att pyssla om barn med vattkoppor.... Däremot har jag ett ärr på magen som påminner om när jag själv kliade och kliade. Det är väl bara att hoppas att Linus (och Alva - hur stor är chansen att hon inte smittas?) klarar sig med en hyggligt lindrig variant. 

Det var ju i alla fall väldigt skönt att han slapp få den här febertoppen ett par dygn tidigare!

Vi hann till och med gå på bio idag innan vi förstod att något var fel. Linus och jag såg Madagaskar 2 i Strängnäs alldeles nyinvigda (ja bara smyginvigda, för riktig premiär ska det visst bli längre fram) biograf. Vi har varit utan bio ganska länge så det är ju jättekul att man kan gå och se film här igen. Och kanske var det tur för omgivningen att det inte var så många där för då kanske han ändå klarade sig från att smitta någon eftersom vi satt så glest...

Edit: Ja, det är nog lika bra att Alva blir smittad hon också när vi nu ändå håller på. Det tycker jag nog också, samtidigt som jag är lite rädd för det....  =)

-----------------------------------------------------

Chickenpox...!!! Linus got a fever this afternoon and a few hours later I found them... the little red dots... and there is no doubt that it's suddenly our turn to handle the chickenpox. I hope it won't be that bad... but we can only wait and see. I'm so glad it happened today and not a couple of days ago - in the middle of our Christmas.

We even managed to go to the movies before we understood that something was wrong with him today. Linus and I ate a lot of popcorn and watched Madagascar 2. We had a good time and maybe it was a good thing we were pretty alone in the cinema since he was probably very contagious....

Kommentarer
Postat av: Carina

Det brukar ju vara lindrigare ju tidigare de får dem så låt oss hoppas att Alva får dem nu också! ;)



Det är ju bara att inse...med dagis och sånt så åker hon ju på det nån gång så se till att ta det nu medan du är ledig :)



Jag åkte med mina båda flickor till en kompis vars barn hade fått vattkopporna enbart för att få dem smittade då jag faktiskt hade tid att hantera det. Jag ler lite i mjugg nu när det står skyltar på dagis som säger "Vi har vattkoppor på avdelningen". Det är så skönt att ha det avklarat! :D

Postat av: Paula

Vet precis hur det är. Ville (3 år) fick sina första koppor i morse. Blev lite full i skratt när jag nu på kvällen tittade in här på din blogg och läste ditt inlägg.



Ja, ja det är väl lika bra att ha det "gjort".



Trevlig fortsättning förresten!



//Paula

2008-12-26 @ 23:10:56
URL: http://litepaula.blogkoll.com
Postat av: Peterlina

Klart det är lika bra att Alva får också. Varför vänta liksom. Nästa gång det går kanske ni ska åka på jordenruntresa eller nåt ;)

2008-12-27 @ 09:05:48
URL: http://peterlina.blogspot.com
Postat av: emelie

hade ni bott närmre hade jag kommit rusande med noah ;-) förr eller senare så får dem ju det så det hade ju varit lika bra att få det överstökat. hoppas dem inte får allt för jobbigt av kopporna.

kram

2008-12-27 @ 15:49:01
URL: http://www.emelie.ohrn.info
Postat av: Fia

Hoppas att det fortsätter lindrigt! Albin hade det exakt den här tiden förra året... Det är i alla fall skönt när de har haft det! God fortsättning! Kramar!

2008-12-28 @ 11:23:43
URL: http://fialoppansblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback